TWEEDAAGSE INHOUSE TRAINING

Systemisch
Leiderschap

Trainingsdata: 2 & 3 Juni 2022, 9.00-17.00
Locatie: Circl; ism ABN Amro Leadership Journey

Hoe ga jij om met de druk
van buiten de organisatie?

In deze training leer je om te gaan met disrupte veranderingen van buiten de organisatie. Denk aan vervelende journalisten, klimaat activisten, start-ups, toezichthouders, overheden en burgers. Je leert hoe je de spanningen van buiten de organisatie kanaliseert en effectief inzet om jouw strategie en dagelijkse operatie te herzien. Je leert dan ook het grotere sociaal-maatschappelijke speelveld snel te overzien. Welke rol neem jij in? Jouw deelname vereist een telefonische intake die je op deze site kan inplannen.

Vaardigheden en competenties die je ontwikkelt:

Maak de organisatie toekomstbestendig.

Krijg ongrijpbare conflicten boven tafel.

Doorzie het speelveld van de organisatie.

Integreer maatschappelijk tegengeluid.

Manage het organisatie-trauma en reflexen.

Voorkom legitimiteits/reputatieschade.

Benut de gevaren en kansen van buiten.

Weersta de druk van activisten en media.

Een spiegel naar jouw
systeem-leiderschap.

In de training systemisch leiderschap kijk je met een systemische blik naar organisatiebrede vraagstukken en haar relatie met de omgeving. We zullen werken op basis van de systemische ijsberg. Dit denkkader passen we toe op de dynamieken in de organisatiecontext. We onderzoeken hoe het onderliggend organisatie-trauma en de reflexen daarin de branchebrede dynamieken en die van de maatschappij spiegelen. Door te onderzoeken hoe het sociale weefsel binnen met buiten verbonden is –en jouw eigen rol in dat speelveld– voeg jij nóg meer waarde toe, als mens en professional.

Breng jouw vraagstuk,
thema of dilemma in.

Tijdens de training zullen we onder meer opstellingen als onderzoeksinstrument gebruiken. Een opstelling is een ruimtelijke representatie van een vraag, kwestie of een thema. Verschillende rollen worden daarin door de aanwezige deelnemers vertegenwoordigd in de ruimte (dit heet representeren). Het dusdanig in kaart brengen van de verschillende aspecten verduidelijkt de onbewuste relaties en dynamieken die in jouw team spelen. Hierdoor vergroot je jouw bewustzijn over dieperliggende oorzaken van een psychosociaal vraagstuk. Ook krijg je helder wat aan jou als leider is om anders te doen of wat je juist hebt leren los te laten. In deze training zullen we met de onderste twee lagen van de ijsberg aan jouw eigen vraagstuk werken.

Plan jouw telefonische intake.

Deelname aan dit trainingsprogramma vereist een telefonische intake van 45-60 minuten. Klik een
onderstaand timeslot aan en boek deze in Oscar's agenda. Hij belt je op het afgesproken moment.

There are no upcoming events

N.B. Zorg dat je de groene 'book now' bevestigingsknop aanklikt. Je weet dat jouw afspraak definitief staat zodra je een bevestigingsmail krijgt.

Vragen vooraf of problemen met het aanmelden?
Bel/whatsapp Oscar dan op +31 (0) 6 16 26 13 81.

Client Testimonials

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Ut enim ad minim veniam quis nostrud exercitation ullamco laboris.