Videoproducties

op initiatief van en samen met Oscar Westra van Holthe

#coachtraject #systeemtherapie #suicidepreventie

Documentaire:
Niemand wil dood

"Ik ben niet ziek, maar ik wil wel genezen." Caspar heeft soms de gedachte dat hij dood wil. Sinds het overlijden van zijn vader is er een deel van hem dat geen andere uitweg ziet. Hij begrijpt inmiddels dat hij niet echt dood wil, maar dat hij bepaalde dingen niet wil voelen en dat hij bij zijn overleden vader wil zijn. Toch ervaart hij zijn gevoelens als de wil om niet meer te leven. Kan het ergste worden voorkomen?

#coachtraject #systeemtherapie #zingeving

Documentaire:
De derde helft

"Ouder worden gaat vanzelf. Volwassen worden niet." In deze intieme, openhartige documentaire zijn we getuige van de persoonlijke verhalen van drie sterke vrouwen die aan het begin staan van de derde helft van hun leven. We kijken mee hoe ze de diepste krochten van hun jeugd en de plek in hun familie-geschiedenis opnieuw door-leven. Hoe bevrijd je je van je overtollige bagage? Hoe overkom je datgene waar je je eigen identiteit omheen hebt moeten bouwen?

#systemische #supervisie #vertrouwenspersonen

Systemische supervisie vertrouwenspersonen Politie Limburg (NL)

Wat doet een vertrouwenspersoon? In deze video is te zien hoe ik met de politie in Limburg supervisie doe vanuit het systemisch denken. Door het inzetten van systemische werkvormen werkt de Politie in Limburg aan de professionalisering van hun interne vertrouwens-personen. Organisaties die inzetten op preventie bevorderen het welzijn van hun werknemers én voorkomen zo reputatieschade.

#training #systemisch #leiderschap

Vaardighedentraining systemisch leiderschap

Hoe ziet een intern trainingsprogramma eruit? In deze video zie je hoe managers zich verdiepen in systemisch leiderschap. In de training deel ik het systemisch transitiemodel en het systemische ijsberg model. Vanuit mijn blik op systeemverandering vind je jouw unieke manier om bij te dragen aan datgene wat niet zichtbaar maar wel voelbaar is. Je leert vanuit jouw plek/rol zowel in als uit te zoomen.

#teamdag #teambegeleiding #teamcoaching

Teambegeleiding bij Stichting de Boshalte

Hoe ziet een teamdag met opstellingen eruit? Deze impressie video met Stichting De Boshalte bij het Amsterdamse Bos toont dit. Het is een prachtig lokaal initiatief waardoor mensen binnen onze prestatie maatschappij op eigen tempo en met volledige aandacht ook mee kunnen doen. Verder verhaalt het over het belang om regelmatig stil te staan bij onze menselijkheid –juist en te meer op onze werkplek.

#coachtraject #relatietherapie

Documentaire: De onbewuste dans

In dit emotionele verhaal lopen we mee met twee stellen die elkaar door systemische relatie-therapie weer weten te vinden. Naud en Hanneke zijn de balans in de opvoeding met hun zoon kwijt. Mark en Aukje dreigen uit elkaar te groeien door een gebrek aan romantiek. In deze documentaire loopt de filmmaker mee met de meest intieme sessies van Oscar Westra van Holthe, de psycholoog van de Zuidas. Het laat zien hoe onze liefdesrelaties zich vormen naar ons familie-verleden. Hoe kunnen we ons uit die onbewuste dans ontworstelen?

#themaworkshop #klimaatcrisis

De psychologie
van duurzaamheid

Hoe ga jij om met de klimaatcrisis? Oscar geeft regelmatig lezingen over de psychologische kant van de maatschappelijke transitie naar een duurzamere samenleving. Wat maakt dat sommigen van ons diep geraakt worden terwijl het anderen koud lijkt te laten? In deze korte video kijken we mee met hoe Oscar het hele systeem in de kamer brengt. Ook krijgen we inzicht in zijn gedachtegoed, visie en aanpak.

#explainer #familieopstellingen

Getekende video: uitleg van familieopstellingen

Wat zijn familieopstellingen? In deze getekende video legt Oscar uit wat familieopstellingen zijn, hoe het werkt en waar het vandaan komt. Ook passeren verschillende toepassingen de revue. Deze video was gemaakt omdat Oscar's cliënten graag vooraf wat meer informatie wilden ontvangen. De inhoud is een gecondenseerde versie van de presentatie die Oscar doet voordat hij een opstellingsavond begeleidt.

#themaworkshop #ontslagbegeleiding

Begeleiding in rouw verwerking bij ontslag

Hoe ga jij om met ontslag? Hoe komen patronen uit jouw gezin van herkomst terug op jouw werk? Deze video geeft een inkijkje in het werk van een systemisch coach. Ook geeft het zicht op hoe een interactieve workshop bij Oscar eruit ziet. Zoe zie je een zelfreflectie-oefening, hoe Oscar vertelt over onze onbewuste psychologische en sociale patronen – en hoe alles samenkomt in een groepsopstelling.

Op zoek naar een expert in hogere mensenkunde?
Bel of whatsapp Oscar 24/7 op +31 (0) 6 16 26 13 81.