Verliefd zijn is veel leuker

Ben zit achter zijn computer en scant de omgeving om te kijken of hij Karin ergens kan ontdekken. Zou ze ziek zijn? Ze was wel een beetje verkouden gisteren.
‘Waar zit je aan te denken Bennie?’ vraagt zijn collega, en inmiddels ook goede vriend, Casper.
‘Gaat je niks aan’ en hij trekt een gek gezicht naar zijn collega.
‘Nou nou, gaan we zo alweer beginnen, dat betekent niet veel goeds voor vandaag!’ plaagt zijn vriend.
Dan gaat de deur van het kantoor open. Een vrouw van halverwege de dertig komt binnen lopen op hoge hakken. Ze draagt een diepgroen mantelpakje met een witte blouse eronder, gebroken wit. De kleur groen past perfect bij haar ogen. De sproetjes op haar licht getinte gezicht geven haar een meisjesachtige uitstraling. Het gouden kettinkje om haar hals matcht met haar gouden oorbellen. De keuze voor de zacht roze lippenstift op haar volmaakte lippen maakt het plaatje compleet. Alsof ze zo uit een modeblad komt gelopen. Karin. Ben kan alleen maar staren.
‘Sodeju, iemand hier is in de ban van the boss’ grapt Casper weer en knikt richting Karin. ‘Ze is eigenlijk te mooi om manager te zijn, vind je niet?’
‘Wat bedoel je nou weer met te mooi?’ Ben is geïrriteerd, maar houdt zijn ogen op haar gericht.
‘Kijk, zo weet je of iemand verliefd is, zodra je diegene gaat verdedigen’ en hij begint te lachen. ‘Maar je maakt geen schijn van kans kerel, ze is way out of your league!’
Ben schuift heen en weer op zijn stoel en kijkt zijn vriend nu aan. ‘Dat zullen we nog wel eens zien’ zegt hij samenzweerderig.
‘En wordt hier nog een beetje gewerkt of wat?’ Aan de geur van de parfum weet hij dat ze naast hem staat. Zijn hart maakt een sprongetje.
‘Ja ik wel, maar mijn vriend hier is een beetje afgeleid.’
Ben kijkt Casper fel aan. ‘Maar dat moet hij je zelf maar vertellen waarom’ gaat Casper nog een stapje verder. Ben wil verdwijnen, net als in science fiction films waar hoofdrolspelers een superkracht bezitten en zichzelf onzichtbaar kunnen maken. In plaats van dat hij iets zegt staart hij Karin alleen maar aan met een schaapachtige glimlach. Deze trekt haar geëpileerde wenkbrauwen op en kijkt hem vragend aan. ‘Wil je wat zeggen of…?’
Ja, dat je prachtig bent, om te zoenen, dat ik uren naar je zou kunnen kijken en we vanavond samen kunnen zijn als jij dat wilt.
‘Ehm, heb je mijn mail al gelezen?’
Loser, kan je echt niks beters bedenken!? Schreeuwt een stemmetje in zijn hoofd.
‘Nog niet, want ik kom net binnen, maar dat ga ik straks doen.’
Ben kijkt in de spottende grijns van Casper.
‘Dat ging lekker. Wat is er zo dringend aan die mail?’
Ben aarzelt even voor hij antwoordt.
‘Ik heb haar mee uit eten gevraagd.’

Oscar is systemisch coach van de Zuidas en heeft een rijke schat aan verhalen verzameld via de mensen die hij coacht. Soms zijn ze luchtig, soms zitten ze dwars. Ervaar jij een dilemma op je werk en wil je hierover met een professional praten?  Neem dan contact op met Oscar.