Haat

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als Ruud het kantoor binnen loopt ziet hij hem al zitten. Relaxed achteroverleunend en duimendraaiend op een stoel, in gesprek met Arthur. Hij ziet Ruud niet eens binnen komen. Natuurlijk ziet hij dat niet, want Robert is alleen maar met zichzelf bezig. Ruud is voor hem vast niet meer dan een vlieg op de wand of een lastige mier op het tapijt. Snuivend van ongenoegen en met een schuine blik op Robert gericht loopt hij naar zijn computer. ‘Gelukkig geen meetings vandaag’, mompelt Ruud in zichzelf, als hij zijn agenda opent. Het idee om een uur lang naar die rot kop te moeten kijken bezorgt hem de rillingen. ‘Zit je weer in jezelf te mompelen?’ Aisha, zijn directe collega, kijkt hem aan met een grote glimlach. ‘He Aish, ik had je niet eens opgemerkt’ zegt hij en voelt zich een beetje betrapt. ‘Ja, ik zei dat ik blij was…’
‘Ja ja, ik hoorde je wel hoor’, valt Aisha hem in de rede. ‘Volgens mij ben je vooral blij dat je niet naar Roberts monoloog hoeft te luisteren vandaag’, voegt ze er lachend aan toe. Is het zo duidelijk dat hij hem niet mag?  ‘Misschien moet je een keer gaan praten met hem? Hij is niet zo vreselijk als je denkt’ zegt Aisha luchtig.
‘No way!’ roept Ruud net iets te hard. Als hij opkijk zie ik een aantal collega’s verstoord naar hem kijken. Dan gaat zijn blik weer naar Robert. Hij staat op. Tot zijn grote schrik komt Robert zijn kant opgelopen. ‘O my God, here we go’ zegt hij tegen Bertrice. Maar hij loopt voorbij zonder op of om te kijken. Een steek van woede gaat er door hem heen en vol minachting kijkt Ruud hem na.
‘Wat jij hebt met Robert, heb ik met Vincent, hij lijkt op mijn vader’ zegt Beatrice uit het niets en haalt Ruud daarmee in één klap terug naar de realiteit. En de vinger ligt op de zere plek.

Oscar is systemisch coach van de Zuidas en heeft een rijke schat aan verhalen verzameld via de mensen die hij coacht. Soms zijn ze luchtig, soms zitten ze dwars. Ervaar jij een dilemma op je werk en wil je hierover met een professional praten? Neem dan contact op met Oscar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]