Roddels

Het is half negen en de eerste kantoorgeluiden vullen de ruimte als Fien met een kordate pas de afdeling marketing en communicatie betreedt. Janine, Judy en Laurens hebben net hun computer opgestart.

‘Volgens mij heeft ze het met Beau gedaan’ fluistert Judy richting Laurens en Janine, wiens oren meteen gespitst zijn bij het horen van vers nieuws.
‘Niet? Echt?!’ kraait Janine overdreven hard. Dan subtieler. ‘Fien?’ Judy knikt en kijkt samenzweerderig naar Laurens, die wat meer naar voren leunt om niets te hoeven missen van de laatste roddels over de collega die hij zo veracht.
‘Verbaasd me niks, die ouwe dekhengst wipt met iedereen.’ Hij snuift minachtend en kijkt even vluchtig om zich heen of Beau niet per ongeluk achter hem staat.
‘Ik durf te wedden dat ze het in het archiefhok hebben gedaan’, gaat Judy verder, die nog lang niet van plan is dit onderwerp te laten rusten.
‘Ja, Bert heeft hem een keer betrapt met dat grietje van HR, heb je dat gehoord?’ Vult Laurens aan. ‘Het schijnt dat hij een hele batterij aan SM-speeltjes in dat hok heeft liggen.’ Judy’s ogen beginnen ondeugend te glimmen.

‘Misschien moeten we een bordje op de deur van het archief hangen’ zegt Judy en vervolgt met een geïmiteerd Rotterdams accent: ‘Alleen híer gaat onze Beau’t met de billen bloot.’ Er volgt een daverend lachsalvo die snel omslaat in een onderdrukt gegiechel als Beau binnen komt lopen. Als CEO van het bedrijf geniet hij een bepaalde aanzien en status die hem in combinatie met zijn charismatische uitstraling een magnetische aantrekkingskracht geven. Elke dag loopt hij zijn vaste rondje door het gebouw om iedereen een goede morgen te wensen en hier en daar een knipoog weg te geven.

‘Hij is vroeg?’ playbackt Janine en wijst op haar horloge.
‘Goeiemorgen’ groet hij en geeft Janine onopvallend een knipoog. Niemand ziet het.
‘Goeiemorgen’ klinkt het unaniem. Laurens mompelt iets onverstaanbaars.
‘Hij krijgt wel een beetje een buikje hoor, zag je dat?’ grinnikt Judy, die opstaat om haar koffiekopje bij te gaan vullen.
‘Ja, lekker’ reageert Janine meteen en houdt haar kopje met een glimlach omhoog.
‘Wat? Zijn buikje of de koffie?’ lachend neemt Judy haar kopje aan en merkt niet op dat Janine een beetje bloost.
‘Ik loop maar één keer voor je hoor! Jij drinkt opeens koffie als water sinds we een nieuw apparaat hebben’ klaagt Judy.

Terwijl Judy naar de lopende koffie kijkt komt Fien plotseling naast haar staan.
‘Wist jij dat Beau een affaire heeft met Janine?’ Judy’s ogen, groot van verbazing, kijken Fien ongelovig aan. ‘Hoe kom je daar nou bij?’ reageert ze een beetje snibbig.

‘Bert heeft ze samen zien zoenen in een cafeetje verderop na de vrijdagmiddagborrel afgelopen week.’ Judy’s mond valt open.

Fien knikt. ‘Ja, bizar hè. Maar je hebt het niet van mij hoor!’