(S)ex praatjes

‘Lekker kontje hoor’ reageert Jos op de foto van de nieuwe vriendin van Edward. ‘Heeft ze niet toevallig nog een zus?’

‘Ja of twee’ lacht Sander.

Als twee hitsige tieners zitten Sander en Jos, directe collega’s van elkaar, op de bank naar foto’s van mooie vrouwen te zoeken.

‘Jullie pornopauze is over jongens!’ grapt Edward.

‘Je hebt wel een goede smaak Edward!’ reageert Jos. ‘We hebben je vriendin op Instagram gezien en vroegen ons af of ze nog een paar zussen heeft.
‘Edward lacht een beetje wrang. ‘Sorry jongens, maar ze is enig kind en ze is van mij. Ga anders lekker op Tinder ofzo in plaats van te geilen op mijn vriendin, stelletje smeerlappen.’
Jos antwoordt met een sardonisch lachje en scrolt leeg en doelloos op Tinder naar rondborstige blonde vrouwen. Sander is na een relatie van zes jaar weer single en heeft een maand geleden voor het eerst een datingprofiel aangemaakt. Tinder leek hem niks, dus koos hij voor een meer serieuze datingsite. Hij is vijfendertig en weet eigenlijk niet óf hij zich nog wil binden aan iemand.
Jos is de eeuwige vrijgezel en heeft nog nooit langer dan een maand met iemand gedate of überhaupt een serieuze relatie gehad. En dat bevalt hem prima zo. Hij is nog maar tweeëndertig en wil graag vrij zijn.

‘Misschien moet ik maar met Sanne op date gaan dit weekend’ refereert Jos naar de ex van Sander.

‘Je doet je best maar. Jij liever dan ik’ antwoordt hij met een onverschillig schouderophalen. Maar diep van binnen steekt de opmerking van Jos, die bekend staat als een vrouwenverslinder en hartenbreker.

‘Grapje hoor.’ Jos springt op en loopt weer in de richting van zijn werkplek.

Sander deelt een laatste like uit zonder ook maar echt goed te kijken wie het precies is. Het gezicht van Sanne verschijnt op zijn netvlies. Hij mist haar maar het is te pijnlijk om daar lang bij stil te staan.

‘Vanavond naar de Jug jongens? Lekker zuipen en beetje chickies kijken’ stelt hij voor aan zijn collega’s. ‘Jos is erbij, de hartenveroveraar.’ Met een dramatisch gebaar slaat hij beide handen op zijn hart alsof Cupido hem met een pijl heeft geraakt.

Zijn collega’s lachen en gaan weer over op de orde van de dag.