Team trouble

Jeroen zit letterlijk met zijn handen in het haar. Het was wederom een lange en slopende dag vol met zinloze discussies en vermoeiende gesprekken. Wat maakt dat we hier toch steeds in verzanden? Hij is nu ruim twee jaar leidinggevende van het sales team en is trots op wat ze met elkaar hebben bereikt. Maar ja, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor het heden. Katy zit tegenover hem en kijkt op van haar telefoon.
‘Trouble?’ zegt ze terwijl ze hem vragend aankijkt? Niets lijkt haar te ontgaan. Jeroen is gek op Katy. Haar scherpe analyses en eerlijke conclusies houden hem gefocust op zijn doel. En daarnaast kan ze ook goed relativeren. Iets wat hij goed kan gebruiken in deze langdurige en ingewikkelde strijd binnen zijn team.
‘As usual’, is zijn antwoord naar Katy en hij staat op om zijn rug te strekken. Sinds een maand of twee loopt het niet lekker in zijn team en het zit hem dwars. De samenwerking verloopt stroef en deadlines worden structureel niet gehaald vanwege onuitgesproken irritaties tussen collega’s. Zijn telefoon gaat. Het is Hugo.
‘Zijn de rapporten al klaar?’ vraagt deze. Jeroen heeft er een hekel aan om te liegen, maar durft Hugo ook niet de hele waarheid te vertellen. ‘Nog niet Hugo. We hebben een technische storing gehad waardoor grote delen niet zijn opgeslagen, die moesten dus opnieuw worden geschreven. Het spijt me, het duurt dus nog een week langer.’
Jeroen beseft dat hij dit niet heel lang meer vol kan houden. Hugo vertrouwt hem, maar hij is ook niet gek. Wat kan hij nog meer doen om zijn team te fixen?

Oscar is systemisch coach van de Zuidas en heeft een rijke schat aan verhalen verzameld via de mensen die hij coacht. Soms zijn ze luchtig, soms zitten ze dwars. Ervaar jij een dilemma op je werk en wil je hierover met een professional praten? Neem dan contact op met Oscar.